Доброго ранку, дуже вдячний вам за діалог і спробуйте мені допомогти. У мене Акселотлі вже 4 місяці, купував їх дорослим - 1 рік, зараз їх довжина трохи менше 15 см. Після покупки вони трохи виросли. Вони звичайні, не світяться. Сірий - це нормально, а білий альбінос з жовтими очима. Не знаю, як називають глистів, вони живі, купую їх у зоомагазині. Дощових черв’яків в них не продають, і я боюся збирати їх на вулиці через можливу інфекцію для прискорювачів.
Я перевіряю воду за допомогою смужка LaMotte Water Check. Трохи підвищені мікроелементи у воді. Я не знаю, як це змінити. Беру воду з-під крани і стою кілька днів. Кожні 1-2 дні я замінюю 30% води в акваріумі. Раз на тиждень або 1,5 тижні я прибираю весь акваріум і мію рослини та каміння. У мене є термометр, я підтримую температуру 18 *, дуже рідко 20, коли це трапляється, додаємо лід у пляшку з морозилки. Останнім часом змін не було. Вони просто переставили їсти. Зараз сірий рівень підрібнених черв'яків, він активний за білого. Годую білою їжею, розведеною у воді, для аксолотлів. Він худий, його зябра ніжно-рожевий, мені здається, вони не стали такими пішними, як раніше.
Так, ти маєш рацію, вони їх важко перетравили. У калі було багато хітину. Я вже купував інші типи глистів: заморожені дуже дрібні червоні та м’які білі короткі черв’ячки. Я не пам’ятав імені. Сьогодні я нагодував аксолоти новою їжею. Тож сірий не їсть жодного з нових видів глистів. Білий САМОСТІЙНО з’їв 3 ковтки дрібних червоних черв’ячків. Але сьогодні ніхто з них не какав. Якщо запор, що для них можна зробити? Дякую за всі поради! Сподіваюся, з моїми дітками все буде добре.